уторак, 24. март 2015.

NATO ubija, Niš ne zaboravlja!!!

Dana 24. marta 1999. godine je krenulo NATO bombardovanje SR Jugoslavije, i taj  "milosrdni" čin je trajao do 10.juna 1999. Naziv cele akcije je nazvan ’’Milosrdni anđeo’’, a glavni razlog za bombardovanje Jugoslavije je optužba za etničko čišćenje nad kosovskim Albancima, konkretno za slučaj "Račka". Ne bismo se dalje zadržavali oko detalja povoda i razloga za takvu odluku, jer kao što je svima nama dobro poznato svetskim vele silama nije potreban moralan ili humani razlog za počinjanje oružanih sukoba (dovoljno je pomenuti da je intervencija NATO sila  izvršena bez odobrenja Saveta bezbednosti). Na kraju, koga je i briga? Najbitnija stvar u celoj priči je da u takvim situacijama "moralnih političkih intervencija, vršenja pritiska..." strada naravno nedužan narod.


Civili postaju robovi tuđih nakardnih ideja i žrtve posledica takvih ishoda. Nikada nećemo i ne smemo da zaboravimo na ljude koji su stradali u bombardovanju 1999. Zvaničan broj žrtava se precizno naravno ne zna, ali se procenju je da je stradalo između 1.500-2.500 ljudi, a da je oko 5000 njih bilo ranjeno (Lično smatram da je bro jžrtava znatno već od montiranih brojki države). U tih 78 dana bombardanja uništen je ogroman deo infrastrukture, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove... Naravno, kao i uvek, u takvim "igricama za odrasle" uspešno su fašistički sistemi došli silom do svog cilja, duboko zagazili imperijalističkom čizmom na tuđu teritoriju, i na mestima koje su prethodno porušili, ubacili svoje prljave prste kojima vuku konce, gde uspevaju da upravljaju praznoglavim moćnicima od kojih opet običan izmanipulisan i dobro prevaren radni narod ostaje osuđen na ropstvo za buduće generacije.

Izrevoltirani ovakvom imperijalističkom manipulacijom i fašističkim činom, mi, slobodari, narod,  i svi oni koji još uvek razmišljaju svojom glavom, ne osvrćemo se na bilo kakav nacionalistički identitet i ne tražimo nikakvo utočište među ostalim većim ili manjim svetskim silama ili imperijalistima. Čvrsto odbijamo bilo kakvu saradnju i priključivanje NATO silama i dižemo glas protiv onih koji su nas ubijali i uterivali strah u kosti zarad sopstvenih krvavih planova, ciljeva i krupnog kapitala.

Tim povodom niška AFA se organizovala da obeleži dan koji niko od nas ne sme da zaboravi, dan koji će uvek morati da nas natera da nastavimo da se svim silama borimo za svoju slobodu i nikada ne pristanemo na bilo kakve lukave imperijalističke kompromise i nikada ne popustimo pod pritiskom čizme fašističkih vele sila i malverzacija kapitalizma!!

Baner na kome piše : "NATO UBIJA, NIŠ NE ZABORAVLJA!-NIŠKA AFA" okačen je u centru grada kao opomena i podsetnik za sve nas. Sećanje je borba!!




BORBA SE NASTAVLJA!!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.