недеља, 15. март 2015.

Antifašistička mreža (Anti-Fascist Network): najava za mart... (Velika Britanija)



Antifašistička mreža se zalaže za to da ustanemo iz svojih stolica i izađemo na ulice. Stoga evo kratkog pregleda onoga šta sledi.

Kako će bilo ko znati da se protiviš fašizmu ako ne izađeš napolje i ne pokažeš to!


Prva stvar u martu je EDL (protest ili okupljanje nacionalista) u Mančesteru, u subotu 7. marta. Lokalni UAF organizuje anti-protest. On će biti održan u Piccadilly Gardens u podne. EDL kaže da je povod za njihov protest ,,rastući broj muslimanskih bandi“, ali nedavni izveštaji demonstranata u Malatesti pokazuju da ultradesničari itekako imaju svog udela u seksualnim prestupima. Nažalost, pedofila i silovatelja ima svuda. To nema veze sa etničkom pripadnošću. Lidski AFN je pisao da je priča o detetu iz Roterhama kod njih ogroman skandal.

 Onda 11. i 15. Marta antifašisti iz Brajtona organizuju filmsko veče i benefit svirku, radi zagrevanja za nacionalistički protest u Brajtonu 18. aprila.
Takođe se 15. marta  održava antifašistička svirka u Salfordu, uoči festivala 0161. Ska, pank i hardkor.

U petak 20. marta u Boltonu se obeležava godišnji događaj povodom policijske represije protiv protestanata-antifašista u Boltonu 2010.
Tog dana u Londonu, u Cable Street (mestu jedne od najpoznatijih pobeda antifašista), Jewdas organizuju uličnu antirasističku žurku.

A onda u subotu, 21. marta, u Londonu, AFN učestvuje u maršu ,,Ustanite protiv rasizma i fašizma“, protestujući protiv smešnog neonacističkog  marša Nacionalne akcije (National Action), ,,Marša belog čoveka“ u Njukaslu.

Vikend se završava protestom protiv jednako smešnog antisemitskog okupljanja u Stamford Hilu, u nedelju 22. marta.


Fiju! Da li je to dovoljno da vas zaokupi? Ako ne, pratite Action Diary za nova obaveštenja.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.