понедељак, 16. јун 2014.

Ko je Erik Mek Dejvid (Eric McDavid) - Sloboda Eriku

Erik je uhapšen (zajedno sa Zaharijem  Džensonom i Laurenom Veinerom)  13. Januara, 2006. godine, kao deo državne kampanje ''Green Scare''. Svi oni su bili uhapšeni pod optužbom ''Zavera za oštećenje i uništavanje imovine vatrom i eksplozivima''. Njegovo hapšenje bio je direktan rezultat državnog informanta poznatog jedino pod imenom '' Anna'' , koji je država sprovodila godinu i po dana uvlačeči tako Erika u kriminalnu izmišljotinu FBI-a. Za ''Anu'' je bilo plaćeno preko 65.000,00 dolara da bude u dosluhu sa FBI-em. Erik je uhapšen zbog izmišljenog zločina, nikakve zločinačke akcije nisu ni sprovedene. On je optužen za ''zaveru''  - moćno oruđe koje država često koristi ne bi li uništila one koji su protiv nje.

Eriku su dva puta odbili kauciju, uprkos tome što nije imao dosije niti ikakvu istoriju nasilja, a proveo je skoro dve godine u predkrivičnom postupku u okružnom zatvoru ''Sacaramento Main Jail'', u ''totalnoj izolaciji'' ili u samici. To govori da on nije imao bilo kakav kontakt, ili vrlo slab, sa drugim zatvorenicima ili sa spoljašnjim svetom i jedino mu je bilo dozvoljeno da izlazi iz zatvorske ćelije par sati nedeljno. Za vreme tog perioda on je izdržao dva odvojena štrajka glađu, kako bi dobio pristup veganskoj hrani. Osim toga on je pretrpeo dva odvojena napada pericarditisa (bolest srčane maramice) - stanje srca koje Erik nikada do tada nije iskusio, sve dok nije dospeo u okružni zatvor Sakremento. Oba Erikova saoptuženika, popustili su pod pretnjom  da će biti optuženi na zatvorsku kaznu u trajanju od 20 godina i priznali su krivicu kako bi im umanjili kaznu. Uradivši to, oni su pristali da svedoče protiv Erika i da sarađuju na svaki način, uključujući i svedočenje pred velikom tajnom porotom ovog postupka.
Erikov slušaj je čist primer klopke i on se na osnovu toga borio protiv svoje optužbe na suđenju Septembra 2007. godine. Nakon postupka koji je bio izrešetan greškama, lažima i teškim rečima vlade, Erik biva proglašen krivim. Mnogi od istih porotnika je izjavljilo da je FBI kontrolisao slučaj, a dvojica porotnika su podnosili deklaraciju sudu tvrdeći da su verovali Eriku i da on zaslužuje novo suđenje. Ništa od ovog ne može promeniti činjenicu da je Erik bio osuđen za zločin koji nikad nije počinio. U Maju 2008. godine Erik je osuđen na nečuvenih 19 godina i 7 meseci zatvora. U to vreme to je bila najduža pravosnažna presuda za nekog ekološkog aktivistu. Nažalost, slučaj i kažnjavanje Erika  izgleda da su presedan za takvu nepravdu, a drugi su od tada osuđeni na slične, nečuvene kazne zatvora. Erik sada ulaže žalbu na presudu i kaznu.
Trenutno je u zatvoru ''FCI Terminal Island'', u Kaliforniji.

Prikupljanje sredstava (donacije):
Donacije za fond pomoći Eriku,  sav novac se koristi kao pomoć njemu, kako bi mogao da plati telefonske pozive sa svojim voljenima, kao i razglednice i razni pisani materijal, knjige, itd. Ovi fondovi se koriste i kao pomoć njegovim bližnjima da plate put do Terminal ostrva kako bi ga posetili. Posete su veoma važne Eriku i njegovim bližnjima, kao i imperativ za održanje njihovog mentalnog razuma. Molimo sve koji su u mogućnosti da uplate donacije preko PayPal-a. Ukoliko ne biste ipak koristili Paypal, molim da  kontaktirate ovu adresu i oni će vam reći kako možete donirati novac:
info@supporteric.org

Više informacija o Erikovom slučaju na:
http://supporteric.org

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.