недеља, 2. септембар 2012.

Policijska represija nad anarhistima iz Italije


Politička policija (DIGOS) je juče, 1. septembra 2012., izvela niz racija protiv takozvanih
“anarho-insurekcionalističkih ćelija” u Raveni, u okviru člana 270bis (subverzivno udruživanje). Pod udarom su se ponovo našli drugovi iz Parole Armate i
Edizioni Cerbero. Tri osobe su pritvorene i optužene za povezanost sa CCF i FAI, kao i za učešće u napadima/akcijama u Raveni. Prema buržoaskim medijima, naziv ove represivne policijske operacije je “Tor” (Thor) što se odnosi na akcije razbijanja bankomata čekićima, kao i Tor (anonimnu) mrežu koja služi za anonimi prenos podataka. (izvor: Act for freedom)

Dana 1. septembra 2012. i bolonjsko je tužiteljstvo dalo svoj doprinos represivnom valu koji je ovih ljetnih mjeseci pogodio anarhistički “pokret” u Italiji. U prvim su jutarnjim satima izvršeni brojni pretresi stanova, trinaestero osoba nalazi se pod istragom u sklopu operacije “Thor”… pošto se jedna od okrivljenih akcija odnosi na bankomat uništen udarcima čekića.

Razna pravna sredstva korištena pri represiji sadrže članke kanznenog zakona 110, 112e 270bis: subverzivno udruživanje – po tužiocima – sačinjavala bi grupa “Ravenna OUT”, a akcije – napadi na bankomat i poslovnicu Unicredit banke, na službene automobile ENI-ja (italianska energetska kompanija) i CMC-a (građevinsko preduzeće prisutno u Val Susi) i na razna luksuzna vozila kao što su terenci i limuzine, a sve u svrhu rušenja demokratskog poretka.

Solidarnost sa svim drugovima koji se nalaze pod istragom
preuzeto sa: fenjer.anarhija.org

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.