среда, 26. септембар 2012.

Pismo Alekseja Sutuge - anarhiste i antifašiste iz Rusije koji je trenutno u zatvoru

Pozdrav svima! 
Još jedan period našeg boravka u pritvoru približava se kraju, međutim,
siguran sam da ćemo biti zatvoreni još neki mesec duže,
bez ikakvog osnova ili daljih zbivanja u izmišljenom procesu koji se vodi
protiv nas.

Svi već znate pojedinosti o našem hapšenju i nasiljem povezanim
sa njim, te bih sada želeo da  podelim sa vama svoje mišljenje u vezi sa
političkim kontekstom koji okružuje naš slučaj. Po mom mišljenju, glavni cilj i
strage je da se dođe do optužbe za "stvaranje ekstremističke organizacije"
usmerene protiv društvenih grupa kao što su "fašisti, nacisti i rasisti".

Oni već imaju presedana u Rusiji koji sve ovo sprovodi u praksu, to je tzv. E-centar (Centar za borbu protiv ekstremizma). Glavni interes istražitelja S.I. Kohergina je otkrivaje ustvari nepostojećeg ekstremnog pokreta "Antifa", što dokazuje i povezivanje našeg slučaja sa slučajem protiv Igora Kharčenka. Ovde vidimo koliko se policija trudi i vrši pritisak protiv ljudi koji imaju antifašističke stavove. Sve ovo je pod velikom kontrolom E-centra i FSB-a, čija je svrha da kriminalizuje antifašiste i društvene aktiviste. Nije nikakva tajna, da smo potstakli ljude da aktivno učestvuju u opozicionom pokretu, i da pokušavamo da usmerimo opoziciju na interesovanje za rešavanje socijalnih problema, koji su zapravo pravi razlozi rasizma i nacionalizma u našem društvu. Kao rezultat toga, videli smo represiju protiv antifašista širom Rusije. Na taj način pokušavaju da ometaju naše učestvovanje u društvenom pokretu.
U ovom trenutku, prerano je reći bilo šta o daljem toku mog slučaja, a istraga je faktički prestala čim sam bio uhapšen. Trenutno, mi se jednostavno "čvarimo" u zatvoru. Znamo da nismo krivi, nismo izazvali nikakvu štetu, nije bilo žrtava. Tj žrtvama je nedostajalo hrabrosti da izađu pred sudije, ali su zato ponosno
istakli naše fotografije s interneta, na kojima oni kao i službenici E-centra tvrde da se nalaze lideri pokreta "Antifa".
 
Želim da pošaljem svoje najtoplije pozdrave rodbini, prijateljima i drugovima iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Finske i drugim zemljama Evrope i sveta. Hvala svima na podršci i akcijama solidarnosti Još jednom smo dobili potvrdu o postojanju solidarnosti. Želim svima na svim frontovima puno uspeha u našoj boriti.

-Alexey Sutuga

 Trenutna sredstva za njihovu odbranu i sudske troškove uopšte su iscrpljena. Ukoliko želite da donirate možete to učiniti putem Anarhističkog Crnog Krsta Moskva, za dalje smernice posetite
http://wiki.avtonom.org/en/index.php/Donate
 
prevedeno sa: avtonom.org

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.