субота, 26. мај 2012.

Festival mađarskih fašista u Kanjiži u julu 2012.


Od naših drugarica i drugova, mađarskih antifašista, dobili smo informacije o predstojećim aktivnostima mađarskih neofašista za ovo leto.
Naravno, reč je o festivalu šovinizma pod imenom EMI TABOR koji se održava u svim regijama koje okružuju Mađarsku a na koje fašisti imaju pik... Ponovo i u Vojvodini...

Prva stvar na redu je tradicionalni marš u organizaciji 64 županije u Budimpešti povodom bunta protiv trianonskog sporazuma. Zakazan je za 3. jun, sa početkom u 15h, a povorka kreće u 16:32 prema ambasadama svih zemalja bivših teritorija. Na ovogodišnjoj manifestaciji govoriće: Torockai Laslo (lider HVIM) i Zađva Đjula - iz 64 Županije., Gaudi Nađ Tamaš - Jobbik, i Szakal Boglarka iz Pokreta Mađarske Nade.

6,7,8. jula odrzava se Emi Tabor u "Južnoj regiji" (Delvidek, Vojvodina). Website EMI (Egyesült magyar ifjuság/ Ujedinjena madjarska omladina), prikazuje "simbolično" teritoriju nekadasnje Mađarske. Tu se može pogledati program manifestacija http://www.emitabor.hu/
Program je "interesantan". Pored već standardnih nacionalističkih i neonacističkih bendova, u šatoru za predavanja gosti ce moći da slušaju o sledećim stvarima od sledećih ljudi:

7.jula predavanje:

1. Hladni dani
Predavači: Szakály Sándor -istoričar, Zétényi Zsolt -pravnik (advokat zločinca Šandora Kepira koji je umro neosuđen), Talpai Lóránt - politolog

Sukob mađarskih honveda i partizana u januaru 1942. i posledice. Šta se "zapravo" desilo pre 70 godina u vreme "Hladnih dana", što je ustaljeni naziv za Racije u Novom Sadu i Šajkaškoj u kojima je ubijeno na hiljade ljudi! Kepirov branilac dolazi u Vojvodinu da "objasni kontroverze" o suđenju...

2. Popis stanovnistva "Južne regije"

3. Gde je svo to cveće?
Predavači: Weiss Rudolf - predsednik udruženja Dunavskih Švaba, Zagyva Mérey Emma, Forró Lajos, Teleki Júlia
Još jedan pokušaj da se zamene teze. Da uzroci i posledice zamene mesta i da se nekritički lamentira nad "žrtvama komunizma".

4. Život i smrt Horty Ištvana
predavači: Zetényi-Csukás Ferenc istoricar, Pintér István istoricar
70 godina od smrti" viteza" Hortija. Sin Mađarskog vođe za vreme fašizma i Drugog svetskog rata. Glorifikovanje vodećih ličnosti fašističke Mađarske i pokušaj revizije istorije.



8.jula predavanje:

1. Stojim za Boga, Crkvu i Domovinu
predavač: Balogh Gábor istoričar, publicista
Pa... Naslov predavanja sve govori... Brrrrr!!

2. Restitucija u Srbiji
predavaci: Bozóki Antal az Árgus, predsednik Vajdasági Magyar Kisebbségjogi Civil Egyesület (Civilno udruzenje za prava Mađara u Vojvodini ), i Gaudi -Nagy Tamás iz Jobbika, (isti onaj koji drži govor na Trianonskom maršu 64 Županije u Pešti.)

Borba za vraćanje imovine onima kojima je oduzeta zbog dokazanog učešća u ratnim zločinima u Drugom sv. ratu nad civilima na teritoriji SFRJ. Povratak imovine fašistima!

3. Vojvodina ili Južna regija?
predavači: Pósa Károly predsednik magyarkanizsai Rákóczi Szövetség - Rakoczi Udruzenje iz Kanjiže (udruženje koje organizuje EMI TABOR u Vojvodini) , i profesor istorije Kávai Szabolcs

AFA NS poziva sve antifašiste i antifašistkinje da se dobro pripremimo i sprečimo održavanje ove vulgarne fašističke promocije.
Pratićemo rad organizatora ove manifestacije i obaveštavati vas, kao i prethodnih godina.

Svi zajedno protiv fašizma!

SMRT FAŠIZMU!
preuzeto sa: afans.org

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.