среда, 30. мај 2012.

Antifašisti napali poslanika Zlatne Zore u Volosu; U Atini napadnut istaknuti desničar ispred sudnice


U petak 25. maja novoizabrani poslanik neonacističke partije Zlatna zora je primećen kako ruča u jednom restoranu u Volosu. Lokalni antifašisti su ga brzo okružili i napali, i otišli sa mesta dešavanja pre nego se pojavila policija.

Novoizabrani poslanik Iliopulos je ručao sa Kalampokasom, desničarskim siledžijom i ubicom nastavnika Nikosa Temponerasa koji je, tokom okupacija škola 1990-91., branio svoju školu u Patrasu od napada desničara.
na ovom video snimku možete videti napad na Iliopulosa

U sredu 23. maja je trebalo da se održi suđenje Temis Skordeli, kandidatkinji Zlatne zore na izborima, koja je optužena za bodenje nožem imigranta u u naselju Ajos Pantelejmon. U isto vreme kada je njen slučaj ponovo odložen, okupljeni antifašisti su prepoznali još jedno poznato lice u sudnici: Tanasisa Pleurisa, bivšeg poslanika partije krajnje desnice LAOS koji je pre nekoliko dana postao član “mejnstrim” desničarske stranke “Nova demokratija” – što je još jedan indikator radikalizacije grčke desnice, kako je objašnjeno u ovom sjajnom članku. Pleuris i oni koji su pokušali da ga zaštite su dobili malo od onoga što su zaslužili zbog anti-imigrantske desničarske mržnje.
preuzeto sa: fenjer.anarhija.org

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.