недеља, 16. септембар 2012.

Novi Sad - Antifašistički grad; 10.Novembar 2012.

 Antifašistička akcija Novog Sada poziva vas 10. novembra 2012. na antifa koncert, dvanaesti po redu, pod nazivom  "Ulice protiv fašizma".
Koncert će biti održan u SKCNS "Fabrika" koja se nalazi na adresi  Bulevar Despota Stefana 5
(tzv. Kineska četvrt)

Ove godine program počinje u 14:00h sa dj muzikom, grafitima, izložbom…

U 17:00h biće održana antifašistička tribina
 

Koncert počinje u 20:30h, nastupaju: Oi Polloi, Rozpor, Declaration, The Bayonets !!!

Oi Polloi (Škotska) –Bend iz Edinburga koji je poznat i onima koji makar površno prate punk scenu. Bend su 1981. Godine oformili 14-ogodišnji drugari koji su bili pod uticajima bendova poput Cockney Rejects i Sham 69. Vrlo brzo upoznaju i angažovanu punk scenu i bendove kao što su Discharge i Anti-sect, koji inspirišu rad benda u budućnosti. Posle prvih demo snimaka i singla, bend 1987. objavljuje prvi zvanični LP „Unite and win“ za izdavačku kuću „Oi! Records“ koja se u to vreme bavila objavljivanjem bendova tzv. drugog britanskog oi! talasa. Album je odlično primljen od publike i bend nastavlja sa održavanjem koncerata , ali se u muzičkom pogledu više okreću agresivnijem hard core/punk zvuku koji je zastupljen na njihov drugom albumu „In Defence of our Earth“, ali i na ostalim izdanjima koji je bend objavljivao tokom 90-ih. Bend je tokom godina stekao reputaciju jednog od najbitnijih bendova britanske i svetske anarcho-punk scene, redovno objavljujući izdanja i svirajući brojne turneje po čitavoj Evropi, SAD, Kanadi itd., ali učestvujući i u brojnim akcijama protiv fašizma, nacionalizma, kao i za očuvanje životne sredine. Trenutno promovišu najnoviji album „Duisgh!“, za koji je zanimljivo da su tekstovi na galskom jeziku. U svakom slučaju, čast nam je što ćemo na festivalu ugostiti bend koji je sinonim za underground punk i scenski aktivizam, i kojeg više od 30 godina obeležavaju ista energija i doslednost kao i na samom početku.



Rozpor (Bratislava) – Bend je nastao 1999. godine, pošto su članovi benda smatrali potrebnim da se u Bratislavi konačno oformi bend pod streetpunk i oi! uticajima, a koji bi jasno izrazio svoj stav protiv nacista, koji su u to vreme uveliko počeli sa pokušajima infiltracije na slovačku punk scenu. Od tada , Rozpor postaju jedan od najbitnijih bendova na slovačkoj nezavisnoj sceni, sa 5 objavljenih albuma i 200 odsviranih koncerata iza sebe, od početka ostavši verni „do it yourself“ filozofiji. Trenutno promovišu svoj aktuelni album „ V lete oi!, v zime crust“ (“Leti oi!, zimi crust”), čiji naziv najbolje dočarava zvuk benda.

Declaration (Zagreb) – Zvuk zagrebačkog melodičnog hardcore-punk benda Declaration najjednostavnije je opisati kao spoj starih bendova poput Minor Threat i 7 Seconds i nešto modernijeg hard core zvuka sličnog bendovima poput Have Heart ili Champion. Okupili su se 2008.godine, a 2010. izdaju prvi samostalni album sa 9 pesama koji je naišao na odlične kritike na domaćem terenu, ali i šire. Tokom četiri godine odsvirali su popriličan broj koncerata, i imali evropsku turneju, gde su delili binu sa mnogim odličnim bendovima poput legendarnih Sick Of It All, Another Breath, Nine Eleven itd.
Trenutno snimaju novi materijal koji bi na jesen trebao izaći na vinilu kao split album sa kolegama sa scene Sentence, a u planu je i nova evropska turneja kojom će promovisati novi album.

The Bayonets–Predstavnici lokalne scene na festivalu biće The Bayonets, streetpunk bend koji postoji od 2004. godine. Posle kraće pauze napravljene 2009.godine, bend je poslednjih godina koncertno aktivan, najviše u inostranstvu. Pre nekoliko meseci im je u Nemačkoj objavljen CD (split sa engleskim bendom Dipsomaniacs) za izdavačku kuću “Mad Butcher”.


**** Novi Sad je antifašistički grad! Vidimo se! ****

AFA NS

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.