уторак, 16. април 2013.

Akcija čišćenja spomenika na Bubnju - Antifa Niš

Drugarice i drugovi iz niške borbene antifa grupe imali su u skoroj prošlosti akciju čišćenja spomen obeležja Bubanj od maloumnih, šovinističkih parola, ispisanih od strane onih koji se izjašnjavaju kao "rodoljubi" i "patriote". Zbog tehničkih problema koje je ANTIFA NIš imala, potrebna je pomoć svih nas. Pročitajte šta je rekao za blogtipomogo jedan od učesnika akcije:
"Ove svinjarije izgleda nikom nisu smetale, a ponajmanje onima koji su zaduženi za očuvanje
spomenika - Zavodu za zaštitu spomenika Niš i političarima koji se direktno finansiraju (čitaj parazitiraju) od naših plata. Više od godinu i po dana ovo ruglo stoji na mestu gde je za vreme drugog svetskog rata od strane nacista ubijeno čak 12000 ljudi. Zbog toga smo odlučili da uzmemo stvari u svoje ruke. Na žalost, zbog tehničkih problema, nedostatka opreme za uklanjanje farbe sa mermernog dela spomenika i bojazni da ne oštetimo isti, sredili smo samo zadnju, betonsku stranu. Ne volimo i nikad nismo sarađivali sa gradom jer nam je jasno da je njima do antifašizma stalo ko do lanjskog snega. Ni ovoga puta nećemo napraviti komporimis i odustati od ideje samoorganizovanja, nećemo pisati nikakve projekte i slične gluposti, već pozivamo sve antifašiste i antifašistkinje da na broj 018/523-412 zovu Zavod za zaštitu spomenika Niš ili im šalju mejlove na adresu: zzsknis@open.telecom.rs sve dok se spomenik ne dovede u stanje koje zaslužuje. Nećemo odustati od ideje i borbe!
OVO JE NAŠ GRAD - ANTIFAŠISTIČKI NIŠ!"

video zapis akcije sređivanja spomenika.



Drugovima i drugaricama iz Niša svaka čast, a nama preostaje da svoj grad, svoj kraj, čuvamo od štetnog delovanja nacističke propagande.

SADA I OVDE, UVEK I SVUDA - ANTIFAŠISTIČKA AKCIJA!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.