четвртак, 14. јун 2012.

Sloboda Denizu K. i svim političkim zatvorenicima!


Suprotno propagandi o tome kako živimo u svetu „slobode i demokratije“, imperijalizam ne bira sredstva kojima se obračunava sa svim svojim neprijateljima, posebno sa onima koji se bore za svet bez eksploatacije. Kako balkanske države, kao zemlje perifernog kapitalizma, učestvuju u ratu protiv boraca za pravedniji svet pokazuje nam primer turske studentske aktivistkinje Bašak Šahin Duman, koja je zbog učestvovanja na studentskim protestima u Turskoj osuđena za terorizam, uhapšena u Zagrebu i sada joj preti izručenje u zemlju s najvećim brojem političkih zatvorenika, gde je mučenje zatvorenika redovna pojava. (opširnije o tome)

 Istvremeno, u Nemačkoj traje obračun policije s antifašističkim aktivistima. Za nešto više od mesec dana, nemačka država je prvo napala prvomajski protest u Berlinu na kom je učestvovalo petnaest hiljada antifašista i antikapitalista, zatim je pokušala da razbije veliki pokret „Blockupy“ u centru nemačke finansijske moći, Frankfurtu, a konačno je napala i antifašiste koji su blokirali nacistički marš u Hamburgu. Nešto ranije, 31. marta, antifašistički aktivista Deniz K. uhapšen je na protestu u Nirnbergu i optužen za pokušaj ubistva dvojice policajaca drškom od zastave! Iako je očito da spomenuta drška ne može da povredi, a kamoli da ubije bilo koga, policija je odlučila da se brutalno obračuna sa antifašističkim aktivistima čiji je protest napala i pritom povredila četvoro učesnika protesta. Ono što je policiju posebno iritiralo je činjenica da je namera protesta u Nirnbergu bila da se upozori na veze koje su policija i nemačke tajne službe održavale s grupom poznatom kao Nacionalsocijalističko podzemlje (Nationalsozialistischer Untergrund) koja je u proteklih deset godina izvela preko deset rasističkih ubistava.

 Njihovom svetu diktature kapitala, ratova i represije suprotstavljamo našu međunarodnu solidarnost. Sloboda Denizu K. i svim političkim zatvorenicima!

Solidarnost sa Denizom u Beogradu (Crvena Inicijativa)
Solidarnost sa Denizom u Zagrebu (Crvena Akcija)

Solidarnost sa Denizom u Osijeku (Crvena Akcija)


preuzeto sa: Crvena Inicijativa.wordpress.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.