петак, 4. октобар 2013.

Ozeleneo Draža Mihailović u Nišu

U noći između  3. i 4. oktobra, dok je većina Nišlija spavala i sanjala da sutra ima sva tri obroka i cipele za pretstojeću zimu, nepoznati počinioci koji ne veruju u revizionističku politiku ovog (i prethodnih) režima odlučila je da krene u direktnu akciju. Naime, spomenik četničkom zlikovcu Draži Mihailoviću preko noći je ozeleneo i to u sred jeseni.
Kada sam čuo za ovu vest prvo što sam pomislio je, da je to neko čudo prouzrokovano proslavom milanskog edikta (ili bolje rečeno milionskog edikta zbog suma koje su otišle i i dalje odlaze na njega), ali stručnom metodom "pogledaj spomenik" došao sam do zaključka da je u pitanju samo neka vrsta farbe, ah avaj.
Spomenik vođi kolačko-silovateljske bande koja je učestvovala u drugom svetskom ratu na strani okupatora nalazi se u Karadžićevoj ulici, ispred Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove - stranketine odgovorne za širenje nacionalističkih i šovinističkih svinjarija 90ih godina.
Na spomeniku se nalaze i tri ruže, ali se ne zna da li su i njih postavili pučesnici ovog eko-performansa.
Ko god da stoji iza ovoga, ukoliko se u narednih nedelju dana javi na e-mail bloga (mutualaid1@gmail.com) dobija album sa samolepljivim sličicama "Četnici su sramota za srPski narod" :)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.