среда, 18. септембар 2013.

Nacisti u Atini ubili repera i antifašistu Pavlosa Fizasa poznatijeg kao Killah P

Pavlos Filzas a.k.a. Killah P (desno)

Sinoć je 20-ak nacista u Atini  napalo i na smrt izbolo 34godišnjeg repera i antifašistu Pavlosa Fizasa, poznatog kao Killah P. Antifašistički protesti najavljeni su za sredu u 18 časova u ulici P.Tsaldari 60, Keratsini – gde je ovaj antifašista ubijen od strane fašističkih kukavica.



Kako svedoci kažu oko 12 sati iza ponoći grupa od 20-ak fašista, u crnim majicama, vojničkim pantalonama i čizmama zaustavilo je Killaha dok je šetao sa svojom devojkom. Pored njih dvoje fašistička bulumenta uočila je još jedan par i prišla im uz reči: "Šta radite ovde, znate da vam nije mesto u ovom kraju?"
Fašisti su jurili parove do ulice Gr. Lampraki kada je iz obližnje ulice izletela i dočekala ih nova grupa od još 10ak fašista i okružila ih. U to vreme, automobil koji je vozio suprotnom trakom (u jednosmernoj ulici) zaustavio se, a vozač je izašao iz auta i uboo Killaha jednom u srce, a jednom u trbuh (režući njegov stomak u obliku naopakog slova L).
Ne čudi da Grčka policija ponovno nije učinila ništa kako bi sprečila nasilje Zlatne Zore i njenih simpatizera. Zlatnu Zoru u velikoj meri podržavaju krupni kapitalisti i crkva, kao i njena razbojništva protiv radnika, siromašnih i imigranata. Više od polovine policajaca je na prošlim parlamentarnim izborima u Grčkoj dalo glas ovoj nacističkoj stranki (sada već trećoj po veličini).
Ne čudi ni ćutanje mass medija koji su tu samo zbog vladinih kredita i koristi, te rade sve po direktivi države, gazdi i krupnog kapitala.

Pesma ubijenog druga (engleski prevod teksta):
http://www.youtube.com/watch?v=qUVGzyrUmgA

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.