среда, 18. септембар 2013.

Dve godine u zatvoru je previše! Sloboda za Sonju Suder!

U Nemačkoj je 14. Septembra 2013. organizovan i poslat međunarodni poziv na solidarnost sa Sonjom Suder. Mobilizacija za  "sve i svuda" protiv torture nad Sonjom. Ujedno je poslat zahtev i za njeno oslobođenje!
Ono što se desilo 14. Septembra 2011. je to da su  Sonja Suder i Kristijan Gauger bili isporučeni policiji iz Francuske u Nemačku i tamo zatvoreni. Kristijan Gauger je u međuvremenu pušten, ali Sonja je još uvek u zatvoru.
Sonja Suder i Kristijan Gauger



Oni su napustili Nemačku još 1978., posle žestokih represija, kada je svaki čovek koji je bio uključen
u bilo kakve vidove radikalnih protesta bio meta državne osvete!



Za dve godine koliko je Sonja  iza rešetaka u visoko čuvanom zatvoru u Frankfurtu, ona je podvrgavana suđenju o događajima s' kraja 70-ih koje se bazira na svega dva svedočenja.
Doušnik Hans-Joakim Klajn svedočio je bez srama na sudu u Frankfurtu i po ko zna koji put davao svedočenja puna gluposti i suprotnosti, koja je sudija prihvatao i vešto činio da ti iskazi budu vredni razmatranja.
"Ovi elementi su samo rezultat nesvakidašnjeg četvoromesečnog mučenja i definitivno su  van bilo kakvog procedualnog okvira" - navodi advokat Herman F.
Posle veoma ozbiljne nesreće svedok je bio unakrsno ispitivan, neposredno pošto je oslepeo i kada su mu obe noge amputirane. Bol, trauma, lekovi, izolacija, konfuzija, dezorijentacija iskorišćeni su da bi ga prisilili da popuni 1300 stranica deklaracija. Protivzakonito je doveden u policijsku stanicu, bez advokata, bez ikakve pomoći i ovakvo ponašanje prema njemu može se nazvati samo - tortura!
13. Avgusta 2013. sud u Frankfurtu počeo je sa čitanjem ovih deklaracija. Sada već osamdesetogodišnja Sonja, koja je više od 35 godina na optužnici može biti osuđena na osnovu ovih deklaracija ako sud legitimiše ovakav postupak policije.

Fotografije Sonje i Kristijana iz '70-ih godina
Sonja je procesuirana od strane nemačke policije i ‚‚pravde" zbog događaja koji su se zbivali krajem 70-tih. Osumljičena je da je pripadala organizaciji Revolucionarne Ćelije i osumljičena je da je učestvovala u tri napada koji su proizveli samo određenu materijalnu štetu  1977 i 1978 i to protiv:
M.A.N.-a koji je doprineo vitalnom naoružanju tokom Aperhajda u Južnoj Africi;
Protiv KSB-a (kompanije koja je jedna od vodećih proizvođača pumpi, ventila i sličnih sistema) koji je tada proizvodio pumpe za nuklearne elektrane;
Protiv Heidelberg zamka kao protest protiv gentrifikacije (urbanizacija u smislu rušenja radničkih naselja i pretvaranje tih područja u skupe zgrade u kojima bi živela dobrostojeća srednja klasa).
Ona je takođe osumljičena da je učestvovala o logističkoj organizaciji napada na OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) u Beču 1975 god.
Danas, kao posledica svega toga, postoji pretnja da svoj život završi u zatvoru.

Državni cilj nije samo Sonja! Država želi da se oterasi revolucionarne istorije i da natera ljude da veruju da bilo kakav protest neće proći nekažnjeno! Odbacujući to da će je slomiti i naterati je da priča ona i dalje još uvek optužuje državu i njen karneval pravde.
Sonjino zatvaranje će biti "strašilo" koje se koristi i koristiće se da se zaplašimo svi mi koji se borimo. Nije osamdesetogodišnja žena ta koje država hoće da se oterasi. Država (sistem) hoće sve nas!!!
SLOBODA ZA SONJU!

Kao odgovor na poziv na solidarnost sa Sonjom Suder, drugovi i drugarice iz Helsinkija (Finska) su 14. septembra organizovali skromnu direktnu akciju povodom toga. Okačen je baner u centru Helsinkija na kom je bio ispisan zahtev za njeno oslobodjenje. Pored toga podeljeno je oko 200 flajera koji su informisali ljude o njenoj sadašnjoj situaciji.


A 14. septembra su u sklopu međunarodne solidarnosti i antidržavne/disidentske borbe koja ne poznaje granice i drugovi i drugarice iz Grčke odgovorili na poziv za oslodođenje Sonje Suder. Odrađena je mala intervencija na zgradi univerziteta (bivša ATEbank) u gradu Mitilini. Kao minimalni znak solidarnosti razvijen je baner na fasadi zgrade.
Tekst na baneru: ‚‚Jedini teroristi su države! Sloboda za 80-godišnju Sonju Suder"
‚‚Ovim smo hteli da podsetimo da svaka državna represija i režimska šema protiv anarhističkog, anti-autoritativnog pokreta na bilo kojem kraju planete utiče na sve nas. Štaviše, borba za život i slobodu ne zna (i ne bi trebalo da zna) nizakakve granice. Ne odstupamo ni korak nazad. Suočeni s državnim terorizmom okupljamo se protiv svih koji žele da nas porobe ili pokušaju da komercijalizuju naše živote i uništavaju naše snove. Nećemo odustati bez borbe. Sve do noći dok posljednja granica i posljednji zatvor ne budu srušeni. Do dana kad niko neće tlačiti, niti biti potlačen. I ne činimo grešku govorancijom da nas je malo, jer nas nije malo; čak i ako nas je bilo .... deifinitivno postojimo.
Mi dolazimo ...

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.