субота, 6. фебруар 2021.

"Zbog otkaza preko SMS-a, osveta će biti puna besa"

 Svedoci smo svakodnevnog divljanja kapitalističkog sistema, a opet nas iznova i iznova zapanji bahatost istog i mogućnost njegovih slugu i podržavaoca da se nekažnjeno izvuku i nastave sa brutalnim eksploatacijama i ponižavanjima "običnih smrtnika".

Tako je bilo i pre 5 dana u Nišu kada se internetom proširila vest da je čak 188 radnika Šinvona otpušteno bez bilo kakve najave i to putem SMS-a!

Mnogima su stizale poruke sa "uručenjem" otkaza na putu do posla. Dva dana kasnije otpušteno je na isti način još njih 60, a istu sudbinu dočekalo je i 48 zaposlenih u fabrici Jura, majke-firme pomenutog Šinvona.

Dodatnu zabunu unosi to što je, kako kažu otpušteni, u momentu deljenja otkaza Šinvon dao oglas u kojem fabrika traži nove radnike, a u "sms obrazloženju" je kao razlog otkaza pomenuta smanjena potražnja za njihovim proizvodima. Šinvon se inače bavi proizvodnjom kablova u auto industriji. Kako se nezvanično saznaje do kraja marta očekuju se novi otkazi. 

Država, kao ni korumpirani sindikati nisu se oglasili niti stali u odbranu otpuštenih radnika i radnica. 


Ljudima je dosta ovakvih neizvesnosti na poslu i bahatosti poslodavaca koji u talu sa državom vuku poteze bez ikakvih posledica. 

O tome i govori ovaj transparent koji je okačen na mostu u niškoj tvrđavi sa jasnom porukom punom opravdanog nezadovoljstva. 

"Zbog otkaza putem SMS - a, osveta će biti puna besa!" tekst je koji se nalazi na pomenutom transparentu. 

Za sada nije poznato ko stoji iza ove akcije ali je parola direktna i jasna i očito je delo klasno svesnih i borbenih radnika.


Za radničku pobunu! 

Svi u štrajk!

ANTIFA Niš





 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.