уторак, 20. август 2013.

Društvenom centru Adelante iz Sofije potrebna finansijska pomoć


Drugovi i drugarice,
mi smo društveni centar Adelante iz Sofije i delamo od decembra 2010.
Adelante je otvoren, slobodan, ne-komercijalan i samostalan prostor.
Cilj svih onih koji učestvuju na bilo koji način na "održavanju" ovog prostora bio je izgradnja puta ka slobodnijem društvu i poboljšanje kvaliteta svakodnevnog života. U politiku centra se ne uklapaju ideje kao što su diskriminacija, mržnja i autoritet. Svako ima pravo da učestvuje i predloži svoje ideje i svoje aktivnosti. Nismo povezani nisakakvom političkom strankom, verskom skupinom, ili organizacijama željnim vlasti. Nemamo šefove i ne postoji hijerarhija, svako dobrovoljno učestvuje onoliko koliko želi, a odluke se donose po principu samoorganizovanja i direktne demokratije.




Više informacija o društvenom centru i našim inicijativama, možete videti na našoj web-stranici:
http://www.sc-adelante.org/?p=708&lang=en.

Nažalost,  i pored napretka u razvoju našeg centra (jednog od retkih u Bugarskoj), trenutno se suočavamo sa finansijskim poteškoćama za održavanje istog. Najsiromašnija smo zemlja u EU, a porebno nam je između 600-1000 evra da bi hitno popravili toplotnu izolaciju u zgradi (u Bugarskoj su zime veoma hladne te plaćamo puno novca za struju tokom zimske sezone). Vlasnik zgrade bi nam zbog ove popravke smanjio u narednoj godini mesečnu kiriju, a mi ne bi smo imali ovaj problem u bližoj budućnosti.
Računamo na vašu podršku, organizovanje akcija solidarnosti i inicijativa za prikupljanje finansijskih sredstava za pomoć u rešavanju našeg problema. Ako imate bilo kakva pitanja ili komentare možete nam pisati na: adelantesc@abv.bg

HVALA! Društveni centar "Adelante" Sofija, Bugarska

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.