среда, 19. јун 2013.

ANTIFA Niš podržao radnike kragujevačkog FIAT-a

Svi smo u prethodne dve nedelje slušali na mainstream medijima, po 10ak puta na dan, o "vandalskim" ispadima u FIAT-ovom postrojenju u Kragujevcu. Buržoaske novinarštine su se utrkivale ko će više da se uvuče gazdama u dupe i napiše što ljigaviji tekst o "varvarima" koji uništavaju tek spuštene automobile sa trake, o sabotaži kao kriminalnoj radnji, o jadnim investitorima koji zapravo žele da svima bude dobro i propalu fabriku vrate na noge itd.
Malo ko se usudio da kaže nešto u odbranu radnika kojima je verovatno više dozlogrdilo da ih "zavlače" za zakasnele plate, da ih sindikat stalno umiruje i "ispaljuje", da se osećaju malim i jadnim što nemaju za majonez uz paštetu dok im se šefovi i gazde (kako domaći tako i strani) šepure u odelima od po hiljadu evra.
Borbena ANTIFA grupa iz Niša, želela je da da do znanja radnicima FIAT-a da podržava njihov način borbe za svoja prava. Naime,
transparent dužine oko 5m, sa tekstom: "SABOTAŽA - OBLIK BORBE, NE KRIMINAL! ANTIFA UZ RADNIKE FIAT-a (KG)!", ponosno stoji na jednom niškom nadvožnjaku. Da naglasimo i to da se prilikom postavljanja banera više automobila oglasilo sirenom u znak odobravanja i saglasnosti sa pomenutim tekstom - rekli su nam iz ANTIFA skupine.
"Ovo je ništa u poređenju sa lavovskim potezom koji su gnevni radnici FIAT-a uradili, ali smo jednostavno želeli da ih nekako podržimo. Voleli bi smo da ova akcija solidarnosti stigne do njih, Da znaju da nisu sami." - dodao je niški antifašista i pozvao učmalo radništvo da odjebe korumpirane sindikate i krene u borbu za svoja prava po ugledu na kolege iz Kragujevca. "Udarite gazdu tamo gde ga najviše boli - U PROFIT!"- nadovezala se na to drugarica iz ove neformalne antifašističke grupe.
 Nadamo se da je ovo tek početak i da će ova akcija Kragujevčana dati snagu radnicima i radnicama u drugim gradovima i fabrikama da načine slične hrabre korake i istupe protiv nepravde. Krajnje je vreme da i u Srbiji krene da se krčka jer moramo da priznamo da više nije ni minut do dvanaest nego je prošlo pola jedan!Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.