среда, 12. фебруар 2014.

Danas Tuzla i Sarajevo - sutra Niš i Beograd

Sve se veća prašina diže oko narodne pobune u Bosni i Hercegovini započetoj pre nešto manje od nedelju dana. Kako bi iskazali solidarnost sa istom i pružili podršku radnom narodu u BiH - i to, zamisli, u realnom svetu, a ne na društvenim mrežama- borbeni antifašisti/kinje iz Niša ispisivali su po gradu slobodarske parole, a na na jednom od nadvožnjaka okačen je i transparent sa natpisom:
"Revolucija nek' sine sa obe strane Drine!"


"Podržavamo narodnu pobunu u BiH. Znamo da tako misli i veliki broj naših sugrađana i sugrađanki. Narod je gladan sa obe strane Drine i nadamo se da će ovi protesti u komšiluku razdrmati uspavanu Srbiju. Pozivamo ljude da ne nasedaju na ispušene nacionalističke priče i prljavu propagandu i da se ujedine protiv zajedničkih neprijatelja - kapitalizma i države. Zbog njih si gladan radni narode. Zbog parazita, krvopija i secikesa, a ne zbog nekog sa druge strane reke kome ni ime ne znaš i ko je u istim govnima k'o ti. Njemu neki njegov "Mišković" zagorčava život, a država ga reketira iz dana u dan." - rekao je niški antifašista i dodao:
"Ovu akciju odradili smo u saradnji sa ekipom (ili da kažem već prijateljima) iz Beograda ali i prvi put do sada sa nekom grupom iz Niša. U pitanju je lokalna jedinica marksističke organizacije Crveni. Iako se ne slažemo politički u potpunosti mislimo da oko ovakvih stvari trebamo da se ujedinimo. Zajedno sa njima smo napravili i okačili još jedan transparent sa nedvosmislenom porukom: "Isti problem imamo ko Tuzla, prokleta državo dosta si nas muzla!"

Niš:














Beograd:











Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.