понедељак, 27. август 2012.

Pritvoren treći anarhista zbog nereda u Moskvi, 6. maja

Aleksej Polihovič - treći je anarhista, koji je pritvoren zbog nereda koji su se dešavali u Moskvi, 6. maja ove godine. opširnije o tome ovde
27. jula Okružni sud u MoskviBasmanija, odredio je jednomesečni pritvor Alekseju Polihoviču. On je šesnaesti osumnjičeni za učestvovanje u neredima na  Bolotnaja trgu 6. maja 2012, na dan inauguracije
Vladimira PutinaTreći je uhapšeni anarhista, pored Aleksandre Dukhanjine koja je u kućnom pritvoru od 29. maja i Stepana Zimina koji je u pritvoru od 9. jula
Aleksej Polihovič uhapšen je u noći 25. jula, njegova kuća je pretrešena, a računar zaplenjen. Istražni odbor Ruske Federacije sumnjiči Alekseja da je počinio kaznena dela po članovima 2 i 3, statuta 212 kaznenog zakona ruske Federacije (poziv i učestvovanje u pobuni), te član 1, statuta 318 kaznenog zakona Ruske Federacije (nasilje protiv predstavnika vlasti). Istražni odbor pročitao je iskaze svedoka u policiji koji tvrde da je Polihovič toga dana ometao policiju u hapšenju ljudi, a pojavila se i fotografija maskirane osobe za koju su tvrdili da je Polihovič.
Istražitelj je takođe pročitao pismeno svedočenje iz "E centra", koji tvrdi da je Polihovič "član i da je povezan sa ekstremističkim organizacijama".
Kako odbrana tvrdi, tužilaštvo nema slučaj, a takođe je predstavila pozitivne osobine osumnjičenog kao i to čime se trenutno bavi.

Naime, ovaj 21-godišnjak je regrutovan u ruskoj severnoj floti (što mu trenutno ide u prilog). Inače studira rešavanje konflikata (conflictology), završio je prvu godinu, na ruskom državnom uneverzitetu u Moskvi, a radi i kao dostavljač.
Polikhovich je bio deo anarhističkog bloka tokom svih glavnih opozicionih akcija zimus. Pridružio se pokretu "Okupiraj Moskvu" nakon inauguracije Putina, a takođee je učestvovao u odbranu Kagovski Šuma u moskovskoj  regiji.
 
Dodatne informacije možete dobiti i putem telefona : +7-985-247-20-65
(Moskow group of autonomus action)
 
Možete donirati za uhapšene preko Anarhističkog crnog krsta Moskva:
http://wiki.avtonom.org/en/index.php/Donate 

prevedeno sa: avtonom.org 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.