среда, 31. јул 2013.

Podržimo Irinu Lipsku, zarobljenu moskovsku antifašistkinju i anarhistkinju

Irini Lipskoj, uhapšenoj 2. jula 2012. godine, je 27. juna ove godine produžen pritvor do 2.oktobra, tako da je provela više od godinu dana utamničena, bez sudenja! Hapšenje Irine je bilo odlagano zbog neosnovanih zahteva njenih navodnih „žrtava“, koji čak nisu ni bili upoznati sa rezultatima istrage.

Protiv nje je podignuta optužnica zbog učestvovanja u oružanom napadu na nacistički koncert koji se održavao u moskovskom klubu „Barrikada“. Istog dana Irina je uhapšena. Tereti se za tri krivična dela: „huliganizam počinjen u grupi i s predumišljajem“  i  „uključivanje maloletnika u krivično delo zločina iz mržnje“, (jedan od uhapšenih saboraca imao je u trenutku hapšenja 17 godina).
Hapšenje se desilo tek par dana nakon što je diplomirala žurnalistiku na moskovskom univerzitetu. Bila joj je neophodna medicinska nega jer je zadobila ubod nožem u ruku od strane nasicta u tuči 1. maja 2013, ali je u istražnom zatvoru bila lišena te „privilegije“.
Tokom istražnog postupka održanog 27. juna, Irina je pokazala da je i te kako jaka te da je sistem neće smrviti. Nije joj potrebna nikakva materijalna pomoć, medutim moralna podrška je svakako dobrodošla. Provesti godinu dana u zatvoru nije lako, posebno ako vam neki od bivših saboraca tokom istrage okrenu leđa.

Ako niste škrti na rečima možete joj pisati na:
Irina Antonovna Lipskaya, k. 308
SIZO-6 "Pechatniki"
ul. Shosseynaya 92
109383 Moscow Russia

Odlučite li se na ovaj korak imajte u vidu da pisma u ruskim kazamatima na engleskom retko stižu do zatvorenika, pa ako vec ne baratate ruskim, koristite jednostavne fraze prevedene nekim od on-line rečnika. Ne bude li ni tako išlo onda samo pošaljite slike ili razglednice.

-Borbeni pozdrav i ne zaboravite da kroz rešetke nije zora to što zora biti mora!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.