среда, 6. фебруар 2013.

Fudbalski klub iz Belorusije Partizan Minsk kreće na turneju prijateljstva 2013!

U Belorusiji postoji jedan specifičan klub. Do 2010 zvao se MTZ-Ripo. Klub je stekao veliku pažnju ne toliko zbog svojih sportskih uspeha, koliko zbog anti-rasističkog opredjeljenja njegovih navijača i aktivne antifa kulture koja je bila jedinstvena u Istočnoj Evropi. Danas se klub zove Partizan Minsk, i što je još važnije to je fudbalski klub gde funkcioniše samoupravljanje. Navijači su podigli klub na noge nakon bankrota s` početka 2012.
Podržani su od strane međunarodne kampanje solidarnosti na početku prošle godine. Preko mnogih akcija, prijateljske grupe navijača iz evropskih zemalja skrenuli su pažnju na situaciju Partizana iz Minska i pomogli im da sakupe novac i spase klub. Novi klub je tada počeo sa 24 igrača, dva trenera, dva doktora i počeli su takmićenje u četvrtoj beloruskoj ligi, gradskoj ligi. Svi sem trenera, pružali su svoje usluge bez novčane nadoknade. Prva sezona je bila uspešna. Nova sezona uskoro kreće. Pre toga, tim Partizana iz Minska će se predstaviti navijačima na maršu solidarnosti u Nemačkoj 17.-22.marta. Tu će biti prijateljskih utakmica
sa ekipama SV Babelsberg 03, FC St. Pauli, Roter Stern Leipzigu kao i sa fudbalskim klubovima Tenis Borussia i Victoria Hamburg (svi ovi klubovi su ovoreno antifašistički ). Klub Partizan Minsk će ići u Nemačku u svom punom sastavu uključujući  i navijače. Turneja će biti propraćena sastancima u Berlinu, Hamburgu i Lajpcigu.

 "Mi činimo savez aktivnih ljubitelja Babelsberga 03 i St. Paulia, klubova Roter Stern Lajpcig, Tenis Borusija i Victorija Hamburg. Želeli bismo da predstavimo svoj tim, Partizan Minsk, i da dokažemo da ideja o drugačijem fudbalu živi i u istočnoj Europi. Nadamo se da ćemo se videti u martu i da ćemo se lepo zabaviti. Dođite na utakmice i informišite se o našem klubu!"

 Ujedinjeni za Partizan Minsk! Drugačiji fudbal je moguć!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.