Free Pussy Riot!

понедељак, 15. октобар 2012.

Preminuo Branko Črnac Tusta-pevač benda KUD IdijotiPevač, kako je sam to naglašavao, jugoslovenskog benda "KUD Idijoti", Branko Črnac Tusta preminuo je sinoć nešto pre ponoći u 57.godini života nakon duge i teške bolesti. Pre više od godinu dana dijagnostikovan mu je rak grla i pluća.

Iako je njegovo stanje u jednom trenutku bilo bolje, pre nekoliko meseci se naglo pogoršalo i pevač je izgubio glas.
Tusta je u septembru bio optimističan da će pobediti opaku bolest, a dokaz za to je njegova izjava iz tog perioda: “Ne jebem nikakve tumore i rakove. Samo pobjeda! Nema predaje!”. Na žalost ono što je njegovo srce želelo telo nije izdržalo.
Iza ovog velikog čoveka ostaće gomila dobrih nastupa pa samim tim i poruka koje je on sa "svojim" bendom neumorno širio. Kada to kažem mislim pre svega na njegov/njihov jasan antifašistički stav koga se ni u jednom trenutku nije odrekao i iza kog je čvrsto stajao čak i 90ih, kad je pošast nacionalizma buktala celom Jugoslavijom. Isto tako pesme odišu osećajem za socijalnu pravdu i jednakost, a njegova kritika kapitalizma i političara inspirisala je mnoge da krenu tim putem.

Poslednji pozdrav moćnom Tusti!
Počivaj u miru matora pizdo!

Нема коментара:

Постави коментар