среда, 18. март 2015.

Tekst anarhiste i štrajkača glađu Nikosa Maziotisa o ljudima koji takođe štrajkuju glađu iz redova Zavere vatrenih ćelija (Grčka)





NIKO NEĆE BITI OSTAVLJEN PRED RALJE DRŽAVI

Politički zatvorenici su drugog mata tekuće godine otpočeli štrajk glađu u grčkim zatvorima. Neki od njih, poput mene, imaju određene zahteve: ukidanje „antiterortističkog“ zakonodavstva, ukidanje kapuljača zakona kao i zatvore tipa C, i oslobađanje optuženog člana 17. novembra Savasa Ksirosa ( Savvas Xiros) zbog zdravstvernih problema.


Istovremeno, politički utamničenik iz Zavere vatrenih ćelija je počeo štrajk glađu zahtevajući oslobađanje članova porodice koji su nedavno pohapšeni i stavljeni pod privremeni pritvor, pošto je obelodanjen plan članova Zavere vatrenih ćelija o bekstvu iz zatvora Koridalos.

Bez obzira na različite zahteve, podržavam borbu zatvorenika Zavere vatrenih ćelija iz poštovanja prema njihovima zahtevima. Uprkos mimoilaženju u političkim stavovima između političkih zatvorenika i problema sa kojima se suočavaju, uprkos razlici u razlozima zbog štrajka glađu, verujem u ljudsku solidarnost i mislim da bi anarhistički/anti-autoritarni prostori trebali da podrže sve političke zatvorenike. Niko neće biti ostavljen pred ralje države.

Nikos Maziotis, član Revolucionarne borbe
Domokos zatvor tipa C

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.