петак, 9. јануар 2015.

Tekst Kostasa Gournasa (člana Revolucionarne borbe) iz izolacije Domokos zatvora u Grčkoj

Koalicioni parlament N.D.PASOK pored toga što sarađuje sa ekstremnim neo-liberalizmom nametnutog od strane trojke, već je veliki pristalica i pomagač u formiranju memoranduma politike. Ne samo da flertuje sa krajnjom desnicom "Zlatna zora", već je to svojstvena politička i institucionalna ekspresija duboke krajnje desničarske države koja promoviše fašističko društvo.
Zatvor C' tipa i legalni okviri definišu isključiv režim za zatvorenike koji su deo memoranduma poltike koja je sjebala živote mnogih proletera. Zatvor u zatvoru koji ima za cilj političku izolaciju i depolitizaciju političkih zatvorenika i njihovih delovanja, kao i osvetničko tretiranje neposlušnih i onemogućavanje funkcionalnosti svih zatvorenika.
Završni čin vlade porazumeva prenošenje političkih i socijalnih zatvorenika u novo C' tip krilo u Domokosu. Samo nekoliko dana pre prevremenih izbora koji su zakazanii nakon što je vlada izgubila poverenje u trojke, otvara se specijalno krilo u Domokosu koje označava rekonstataciju  “Reda i Zakona” dogmi i njene personifikacije. Nekoliko dana nakon delimične regresije predmeta Romanos, vlada pojačava svoje učešće nametanjem svoje povređene moći.
Sukobljavanje sa režimom za ukidanje C' tipa zatvora nije samo sukobljenje među zatvorenicima, već solidarni potez naroda protiv vlade koja odlazi ili one koja će doći na vlast nakon izbora. To je bitka koju svi treba da proširimo-borba sa dubokim stanjem u srži koja se poistovećuje sa “neo-konzervativnim“ i“ antiterorističkim“ dogmama imperijalizma. To je bitka koja se tiče svakog društva koje povređuje današnjicu brutalnom politikom kapitala, borba protiv fašističkog uređenja.
 

Protiv terorizma države i kapitala
Podrška drugovima za stvaranje socijalne revolucije.
 

  4/1/2015 Kostas Gournas Zatvor C’ tipa u Domokosu

Preuzeto sa: 325.nostate.net

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.