четвртак, 8. јануар 2015.

Grčka: „Objava rata“ anarhističkih zatvorenika članova Zavere vatrenih ćelija


         Rano izjutra januara 2014. Christodoulos Xiros, osuđeni član makrsističko-lenjinističke organizacije 17. novembar (17N), nije se dobrovoljno vratio u zatvor. Grčka policija je ucenila njegovu glavu na ogormnu svotu novca.
        Nakon godinu dana, 3. januara 2015, Christodoulos Xiros je viđen i ponovo uhapšen nedaleko od Anavyssos-a na Attica-i. Tom prilikom nije pružao otpor. Njegova „sigurna kuća“, mesto gde se skrivao, je detaljno pretražena od strane antiterorstičkih pandura koji su našli razno vatreno oružje, ekspozive i druge stvarčice među kojima i falsifikovana lična dokumenta sa slikom devojke – ispostavilo se da je njeno pravo ime Angeliki. Iste noći, u prvom krilu muškog zatvora Koridallos je izvršena racija agenata državne bezbednosti i EKAM-a[1] i malo potom dvojica zatvorenika članova Zavere vatrenih ćelija, Gerasimos Tsakalos and Christos Tsakalos, kao i dvojica utamničenih drugova, su optuženi za učešće u istoj anarhističkoj revolucionarnoj grupi, kao i Andreas Tsavdaridis[2] i Spyros Mandylas su bili izdvojeni od ostalih zatvorenika i odvedeni u ćelije tamnice Koridallos ženskog zatvora.
         Tokom predizborne kapanje državni mehanizmi su podigli veliku medijsku pompu u potrazi za pojednicima povezanim sa Christodoulos-om Xiros-om i/ili sa zatvorenicima pripradnicima Zavere vatrenih ćelija. Pandurske racije nisu zaobišle ni nekolicinu drugih grčkih gradova i objavili sliku devojke sa lažne lične karte. Štaviše, policija tvrdi da je našla beleške koje nedvosmlisleno pokazuju da je planiran napad na zatvor Koridallos u Atini, sa ciljem da se pomogne  beg članovima Zavere vatrenih ćelija. Kao odgovor na izjavu policije o „prevenciji  tertorističkog napada“ povezanim sa ovim pokušajem bekstva, desetorica zatočenih članova je javno poslalo podršku i solidarnost neimenovanim osobama koje su imale za cilj povezivanje sa planom bekstva kao podršku Zaveri vatrenih ćelija.
Ispod možete pročitati otvorno pismo Zavere vatrenih ćelija iz zatvora Koridallos.




[1] Specijalna antiteroristička jedinica

[2] On je preuzeo odgovornost za paket-bombu koju je poslala FAI-IRF ( Internacionalna anarhistička federacija - Internacionalni revolucioni front) ćelija "Commando Mauricio Morales"




OBJAVA RATA

„Prvo sam ga upucao kako bi prestao da priča sranja;
onda sam ga upucao u ruku da više ne piše sranja“
Jacques Mesrine za vreme otmice francuskog novinara

Prljavi rat i nepristojnost novinara na temu bekstva iz zatvora članova Zavere vatrenih ćelija, nema kraja. Oni su se fokusirali na drugaricu Angeliki-u, emotivno ucenjivali njene roditelje i širili prljave laži o njenim  izjavama o učešću u grupi, kao i o bliskom prijateljima uhapšenih.



Angeliki-a je blizak prijatelj buntovništva, anarhije i slobode.
Kad bi bilo više ljudi poput Angeliki-e borba i anarhija bi bile jedina izvesna budućnost.

PODSTREKIVAČKI NOVINARSKI ŠLJAMU – OSVETA STIŽE.

SOLIDARNOST I PODRŠKA  u svakom mogućem smislu drugarici Angeliki i svima koji su želeli da se uključe u ovaj podvig.

Ćelije će uvek biti uz vas...

Zatvorska ćelija Zavereničke vatrene ćelije:

Olga Ekonomidou
Giorgos Polidoros
Michalis Nikolopoulos
Giorgos Nikolopoulos
Gerasimos Tsakalos
Christos Tsakalos
Haris Hadjimihelakis
Damiano Bolano
Theofilos Mavropoulos
Panagiotis Argirou



Preuzeto sa: contrainfo.espiv.net

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.