петак, 9. јануар 2015.

Eko-aktivista Erik Mek Dejvid (Eric McDavid) oslobođen!

     Dragi prijatelji i drugovi,

     Sa oduševljenjem vam saopštavamo divne vesti. Juče, osmog  januara Erik je pušten iz zatvora. Prošlo je gotovo devet godina od njegovog hapšenja u Auburnu, CA, 13. januara 2006.
Do Erikovog oslobođenja je došlo nakon peticije koju su podneli on i njegov pravni tim maja 2012. Pošto je država uskratila važna dokumenta optuženom na suđenju, Erikova originalna presuda i kazna su smanjene i je optužen je na manju kaznu koja u najgorem slučaju iznosi pet godina. Ovo znači da je Erik proveo četiri godine duže nego što je bilo potrebno po statutu optužnice.
Erikov datum izlaska na slobodu - do juče - bi trebao da bude nekad februara 2023.

     Bezmerno nam je drago što je Erik napokon pušten na slobodu. Ali niko ne može da promeni činjenicu da je Eriku i voljenim mu ljudima država ukrala devet godina. U nekim momentima borba se činila nemogućom. Erik je izdržao štrajkove glađu, samicu, odvojenost stotinama kilometara od svakog i svačega što mu je drago, kao i izolaziju i hladne zatvorske zidine. Sve ovo je trebalo da ga slomi - država je napravila veliku grešku u svom nastojanju da to uradi. Erik je stamenito odolevo svemu tome. Zato što je znao da je u pravu, Erik se borio sa kaznama celih devet godina.
Sašuvao je svoj razum tokom svih ovih godina ostajući veran sebi i stvarima u koje veruje. To nije radio sam.
        Hvala svima koji su pokazali razumevanje i pružili podršku tokom poslednjih devet godina. To je učinilo sve drugačijim. Svi oni koji su mu nekada pisali, slali crteže i slike spoljašnjeg sveta... Verujte, dali ste Eriku volju za život, energičnost i vezu sa svetom tokom proteklih devet godina.
Dokazali smo da je naša solidarnost moćno oružje.



      Sa nestrpljenjem očekujemo da proslavimo! Ali isto tako moramo znatii da je Erikov slučaj jedan u moru drugih - i to je svakako šokantno. Još od 9.11. (pad bliznakinja) država se uključila u optužnice protiv hiljade ljudi u SAD-u  - većina njih su muslimanske zajednice (zbog njihovih religijskih i političkih stavova). Naši drugovi i dalje bivaju mete hapšenja zato što snivaju o drugačijem svetu. Ne smemo smetnuti sa uma da niko nije slobodan dok svi ne budemo slobodni.

     Pitanje je časa kada će Erik biti pušten iz državnog zatvora u Sakaramentu ali njegova borba je daleko od kraja. Dobio je dve godine uslovno i biće pod neprekidnom prismotrom. Izlazak iz zatvora je komplikovan i naporan proces.

     Još jednom hvala svima, a posebno Erikovim advokatima Mark-u Vermeulen-u i Ben-u Rosenfeld-u koji su neumorno i posvećeno radili na Erikovom slučaju i to sve pro bono.
Ostaćemo na vezi u prestojećim nedeljama.

Slavlje i borba ili Erikovim rečima: Pronađi svoju radost!

Dok svi nismo slobodni!



Preuzeto sa 325.nostate.net


KROZ REŠETKE NIJE ZORA
TO ŠTO ZORA BITI MORA!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.