среда, 16. јул 2014.

Bunt iz principa - AFA Niš

Na jednom od niških nadvožnjaka već par dana ponosno stoji baner u znak sećanja na herojski čin najistaknutijeg mladobosanca Gavrila Principa, zaljubljenika u slobodu i pravdu, i anarhistu, kako je sam sebe više puta nazivao.
Na baneru je iscrtan lik pomenutog slobodara propraćen tekstom:
"BUNT IZ PRINCIPA!"


Iza ovoga stoji niška ANTIFA grupa koja je uz fotografije svoje akcije na adresu bloga poslala i kratko saopštenje:
"Ovim činom želeli smo da odamo počast Gavrilu Principu i drugovima iz Mlade Bosne. Kako se godišnjica njihovog herojskog čina približavala tako su svi oni koji preziru slobodu počeli da ih svojataju ili koriste za svoje anti-slobodarske ciljeve. Preko nacionalističkih i fašističkih kerova koji Principa vide kao: "ZNAČI BRAT SRBIN" do liberalnih kretenčina koje mladobosance doživljavaju kao grupu naivne dečurlije koja se igrala revolucije.
Ni sto godina kasnije situacija se za "običnog čoveka" nije mnogo promenila. I dalje je svet podeljen na eksploatatore i eksploatisane, i dalje postoji teror koji države sprovode nad neistomišljenicima, i dalje širom sveta postoje mračne zatvorske ćelije u kojima trunu drugovi i drugarice. Ali neka ti isti, koji se svojski trude da ovaj nehumani sistem opstane što duže ne zaborave i to, da postoji kao i pre sto godina besna omladina, da postoje i dalje zaljubljenici i zaljubljenice u slobodu i da je želja da se do nje dođe mnogo jača od svakog zakona i zatvora
.
Svom snagom protiv kapitalizma, fašizma i imperijalizma!"



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.