среда, 30. јул 2014.

Brutalna hapšenja tokom iseljavanja "Picerije Anarhija"

Dok čekamo vest iz prve ruke jer ne verujemo plaćenim novinarskim pajacima, nezvanično saznajemo da se 28. jula na dan zakazanog iseljavanja skvota "Picerija Anarhija" oko 1700 pandura po naredbi države i kompanije Castella GMBH pojavilo kako bi na silu isteralo ljude koji tu žive više od tri godine.
Privedena je 31 osoba od kojih su 19 stanari. Ostatak su drugovi i drugarice koji su došli da podrže skvotere. Samo je iz Nemačke u Beč došlo oko 300 ljudi.

Da potsetimo, gazda je pre tri godine grupi pankera iznajmio deo zgrade ne bi li oni svojim prisustvom isterali preostale tri porodice koje su živele u njoj, i tako istu, po već oprobanom šablonu prodao u bescenje. (više o tome ovde i ovde) Međutim, pohlepno kopile se malo zajebalo i nije računao da ljudi koji ulaze u zgradu znaju šta znači reč solidarnost i pravo na krov nad glavom i da će se udružiti sa porodicama koje su takođe znale za njegov plan.

Država Austrija je zakazala iseljenje za 28. jul i od toga nije odustala. Panduri su počeli da pomaljaju svoje ružne njuške već u rano jutro da bi se do kraja dana njihov broj popeo na oko 1700 (500 teško naoružanih i oko 1200 kao podrška).
To izgleda nije bilo dovoljno pa se pojavilo i oklopno vozilo, vatrogasno vozilo koje je šmrkovima šibalo po demonstrantima, a u par navrata zgradu je nadletao i helikopter.

Svi stanari su pohapšeni.

Ne možemo, a da ne pohvalimo borbenost ove pankerske družine koja je oko 16 sati odolevala pandurskom nasilju i branila ideju jednakosti i slobodnih prostora.
Zabarikadirani u zgradi zalivali su pandure govnima, bojom i mlečnom kiselinom. Čelične ploče kojima su zavarili vrata iznutra pomogle su im da otežaju ulaz pandurskom smradu. Po ulasku u zgradu, muriju je dočekao novi problem - gomila stare dobre bele tehnike koja se nalazila na stepeništu zgrade i dodatno otežavala prolaz dalje.
Sve se završilo oko 20:45 uz neviđeno policijsko manijačenje i brutalnost. Drugovi i drugarice su privedeni i nepravda od strane države i kapitalističkog sistema se nastavlja.

Dok neko spava na parama i poseduje hiljade kvadrata, na ulicama žive milioni i šansa za promenu te situacije im je jednaka nuli.
Ovu ideju je 28. jula branila austrijska država sa svojim psima čuvarima - prokletom policijom!

Sloboda borbenim pUnXimA!

SMRT KAPITALIZMU!
ŽIVELA JEDNAKOST!

video zapis iseljavanja:


još fotografija:


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.