петак, 7. март 2014.

Poziv na internacionalnu nedelju solidarnosti sa anarhistima u Meksiku (17-24. mart 2014.)

Ovo je poziv za internacionalnu podršku anarhistima u Meksiku koji se suočavaju sa represijom, bilo onima koji su iza gvozdenih rešetaka zatvorskih ćelija, bilo onima koji se skrivaju zarad svoje slobode.
Država Meksiko je usmerila pažnju ka anarhističkom pokretu koji tamo trenutno cveta i napada državni odbrambeni aparat, osnovu upravo onoga na čemu država stoji. Sada je najbolji trenutak da se nadahnemo anarhističkim pokretom u Meksiku i pokažemo ljubav prema našim drugovima koji su u zatvoru.
Istorija Meksika je veoma bogata i ne može se sumirati u tekstu poput ovog. Ono šta se, međutim, može pomenuti jesu napori u borbi protiv države koji se tamo čine. Ovaj poziv dolazi u trenutku kada anarhističke grupe u Meksiku aktivno doprinose borbi protiv moći i dominacije. Napadi na policijska vozila, banke, državne zgrade i druge simbole moći doveli su do toga da meksička država krene u lov i počne da proganja one koji su efektivno pretili da ugroze njene osnove socijalnog mira.
Nekoliko je skorih primera ciljane represije nad anarhistima u Meksiku: hapšenje Marija Tripa 2012. godine, kao  i njegovo ponovno skorašnje hapšenje januara 2014. godine, stavljanje u pritvor Marija Gonzalesa, kidnapovanje i zatvaranje nekoliko anarhističkih drugova, zabranjivanje Alfredu Bonanu da uđe u zemlju, kao i tortura nad Gustavom Rodrigezom, njegovo saslušavanje i deportacija. Na ovu represiju anarhisti u Meksiku su odlučno odgovorili, u aktivnoj solidarnosti, slaveći hrabrost svojih drugova putem neprekidnih napada. Pozivamo na pokazivanje internacionalne moći i solidarnosti sa anarhistima koji se u Meksiku suočavaju sa represijom, u periodu od 17. do 24. marta. Sada, kada su oči države i njihovih kerova okrenuti prema našim drugovima, pozivamo na akt koji će to vratiti u naturi.

,,Međutim, čak i u trenutnoj državi prepunoj kontrole, još ima onih koji nisu uplašeni, oni koji danju ili noću, sami ili kolektivno, vatrom, blokadama, eksplozivima ili vatrenim oružjem pokazuju da ovo nije život koji želimo, i da – bar iz naše perspective – ovaj sistem mora biti u potpunosti uništen. Njihov prokleti socijalni mir je mit koji pokušavaju da nam nametnu. Postoji jedino borba… Jasno je da moramo da preuzmemo kontrolu nad svojim životima i svojim prostorom; da bismo to postigli nema drugog načina osim Socijalnog Rata
– Mario ,,Tripa” Lopez.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.