недеља, 30. март 2014.

Novi naslovi Književne Konfekcije USIUSK

Ekipa kkUSIUSK-a prevela je i odštampala još dva veoma bitna naslova kojima će se, sigurni smo, obradovati svi oni koji se zanimaju za period revolucinarnih zbivanja s` kraja XIX i početka XX veka.
U pitanju su dve knjige, preciznije memoari, hrabih revolucionarki tog perioda. Evo šta o knjigama "Pet sestara - žene protiv cara" i "Crvena devica - memoari Luiz Mišel" imaju da kažu kkUSIUSK-ovci :)

O knjizi "Pet sestara - žene protiv cara":



"Sedamdesete i osamdesete godine XIX veka... Ruski revolucionarni pokret, u to vreme jedan od najradikalnijih i najmasovnijih u Evropi, iznedrio je hrabre pojedince koji se odriču porodičnih povlastica i ustaju protiv patrijahalnog društva u kojem bi, kao pripadnicima plemstva, i njih same čekalo istaknuto mesto.
Pet upečatljivih ženskih figura iz ovih redova, povezanih čistotom svog ideala, nepokolebljivošću i ogromnim rezervama neverovatne snage koja ih, potpaljena živim primerima patnje, ropstva i brutalnog ekonomskog izrabljivanja seljaka i radnika iz neposrednog okruženja, baca u vode oružane partizanske borbe protiv vlasti. Nesebični borci za slobodu ili teroristkinje?"


O memoarima Luiz Mišel:

"Legendarna „Crvena devica“ francuskog radikalizma, živi svedok uspona i brutalnog gušenja Pariske komune, izgnanica na drugi kraj sveta iz kojeg vaskrsava kao neustrašiva propovednica revolucije, do svoje smrti 1905. godine... Prva osoba koja je javno razmotala i zavijorila crnu anarhističku zastavu, „taj barjak štrajkova i gladovanja“, povevši parisku sirotinju pod motoom „Hleba ili olova!“ Lučonoša idealizma progonjenih ili povešanih ruskih nihilistkinja, uzor Eme Golman i brojnih potonjih beskompromisnih zagovornika slobode i jednakosti..." 

Kupovinom ovih knjiga, pored gomile korisnih informacija koje ćete dobiti, doprinećete i štampanju novih naslova koji najčešće kasne zbog nedostka finansija. Cene su i više nego pristupačne - 400 dinara za hrabre sestre, 500 za legendarnu crvenu devicu. Knjige možete  naručiti preko sajta književne konfekcije.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.