понедељак, 3. март 2014.

Izjava povodom napada na 21. policijsku stanicu – Santjago, Čile

,,Baciti kamen je zločin. Baciti hiljadu kamenja je politički akt. Zapaliti jedna kola je zločin. Zapaliti stotinu automobila je politički akt. Protestom se kaže: ne slažem se sa tim i tim. Otporom se kaže: stavljam tačku na to i to.” (Ulrike Meinhof).
Sinoć je vatra opet bila oružje protiv ovog jadnog društva! Ovog puta smo odlučili da to bude i oblik propagande, da paljenje kola bude propaganda kojom ćemo poručiti da smo ovde, da nastavljamo bez straha, da, iako trpeći, nismo poraženi. Dok je za nas paljenje automobila propaganda, to je takođe i direktni napad na mesto koje ih najviše boli – privatnu svojinu.
U ovoj jebenoj zemlji privatna svojina je bitnija od ljudskih života. Znamo da je zakon koji osudi Tamaru Sol Farias primarno zasnovan na krađi, na nasilnoj krađi.
Iako smo znali da se faktor ,,dobrog građanina” ovog puta može pojaviti poput Robina Huda kako bi osujetio naše piromanske želje i napad, ipak smo odlučili da nam se baš jebe za njih, da ćemo da rizikujemo i da im pokažemo koliko su ranjivi pred snažnom voljom i malo benzina.  
Bez puno znanja o zakonskim pravima, znamo da krađa može biti teži zločin od pokušaja da se neko ubije!
Neka ova akcija bude dašak svežeg vetra za drugove koji su kidnapovani od strane policije i strpani u zatvor i poziv onima koji su na ulicama. Bolje jedna mala akcija nego stotine saopštenja koja ih izbegavaju.
Reči i dela! To je ono gde jesmo i gde ćemo uvek biti i nikada nećemo zaboraviti naše drugove koji su pali u borbi.
Sa poslednjim naletom gneva koji je eksplodirao u policijskim stanicama, Panki Mauri, Klaudia Lopez, Matias Katrileo, Džoni Karikeo, uvek će biti na našoj strani. Alpaka, Hermes, Hans, zatvorenici koji su optuženi da su izboli policajca Mojana, zatvorenici koji se bore na ulicama, Hoze Migel Sančez koji će uskoro biti pušten, i naš drug Sol, svi treba da pozdravimo vašu hrabrost i dostojanstvo!

Za promociju crnog leta i još crnje godine!
Živela anarhija!
Drugovi za širenje vatre.


prevedeno sa: actforfree.nostate.net

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.