петак, 16. август 2013.

Prevedena knjiga "Antifašista" - Martina Luksa

Novo izdanje u realizaciji Inflammable Material Publishing i 161 Distribution iz Novog Sada. U pitanju je prevod knjige "Antifašista", autora Martina Luksa. Izuzetno zanimljiva, brutalna i nadasve poučna knjiga. Svoj primerak možete naručiti preko e-maila: 161distribution@gmail.com ili preko njihove  facebook stranice.



"Martin Luks je početkom 70-ih godina 20.veka bio klinac iz radničke klase koji vole sve ono što vole mladi ljudi. Da se zabavlja sa ekipom, da cuga, da ide na koncerte i da prkosi autoritetima. Ljubav prema slobodi odvela ga je brzo u sukob sa njenim najvećim neprijateljima - fašistima. Martin je shvatio da sa fašistima nema razgovora i da oni razumeju samo nasilje jer nasilje jedino i nude. Bilo je teško pronaći druge ljude voljne da svoje vreme i energiju ulože u borbu protiv fašista, a često je nailazio na nerazumevanje i među levičarima, koje je ipak smatrao svojima.
Ovo je priča o organizovanju antifašista u sivilu urbanog Londona i dugoj, nasilnoj borbi protiv uličnih trupa ekstremne desnice..."


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.