недеља, 5. мај 2013.

U Minsku održano finale međunarodnog antirasističkog turnira pod nazivom "Ne odustaj!"



Sa malim zakašnjenjem prenosimo da je krajem marta grad Minsk bio domaćin finala međunarodnog antirasističkog turnira u MMA disciplini, "Ne odustaj!" ("Не сдавайся!").
Turnir, "Ne odustaj!" održava se u cilju promovisanja sporta među antifašistima, zdravog načina života i jačanja prijateljskih odnosa među ljudima iz različitih gradova, a nikako u svrhu zgrtanja novca.








Podršku takmičarima pružilo je više od dve stotine navijača, a oko 50 boraca iz različitih gradova Rusije, Belorusije i Ukrajine pokazalo je izuzetnu fizičku spremnost.
Ovaj turnir država se od 2009. godine. Prvi put je održan tačno godinu dana nakon ubistva Fjodora Filatova. Drugi je posvećen Vanji Kostolomu, a održan je u Kijevu u aprilu 2010., nakon čega sledi treći turnir u Minsku. Sada se kvalifikacioni turniri održavaju redovno i u svaki od njih je uključeno po desetak amaterskih sportista i onih na profesionalnom nivou.
Osim mečeva, organizovana je i vegetarijanska kuhinja, distribucije sa materijalima turnira "Ne odustaj", FK Partizan (Minsk) i drugih prijateljskih nezavisnih inicijativa.
Drugarice se pripremaju za borbu
Nekoliko sati kasnije, podršku turniru pružili su i Oi! i hardcore bendovi, a čitavu manifestaciju zatvorio je hardcore bend iz Moskve "What we feel". Skupu je prisustvovalo više od hiljadu ljudi - što je bilo neočekivano za jedan koncert. Tada je podeljen i materijal o Partizanovoj dobrotvornoj turneji "Drugačiji fudbal je moguć!" po Nemačkoj (o čemu je blogtipomogo pisao, VIDI OVDE), zatim muzičke kompilacije, itd.
Sva sredstva prikupljena u toku dana, biće iskorišćena za antifašističku borbu.

VIDI VIDEO ZAPIS - DELIĆ ATMOSFERE IZ ANTIFAŠISTIČKOG MINSKA

Nazi-hunters

Čestitke i pozdravi svim učesnicima turnira!
Pobeda će biti naša!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.