Free Pussy Riot!

понедељак, 18. март 2013.

Antifašistčki protesti u Milanu u znak sećanja na ubijenog druga; Dax VIVE

U Milanu su održani trodnevni protesti (15.-17. marta) u znak sećanja na tragično nastradalog borbenog antifašistu, Davida Ćezara Daksa. Da podsetimo, pre tačno deset godina (16.marta 2003.), Daksa su napali i na smrt izboli nacisti. Bila je to isplanirana kukavička akcija trojice nacista za čiju su smrt kao posledicu, policija, sudstvo, država  i mediji uporno odbijali da prhvate da je politički motivisana.
Pored protesta u kojima je učestvovalo više od 5000 ljudi, održano je i nekoliko tribina, više sportskih manifestacija, koncerata i sl., sve u znak sećanja na tragično nastradalog antifašistu. Većina aktivnosti održana je u kvartu Korveto, nedavno napuštene fabrike, sada skvotirane i korišćene za ovakve i slične manifestacije. Nisu izostale ni direktne akcije najgnevnijih demonstranata, pa je tako napadnuto i polupano nekoliko izloga bankarskih filijala, par policijskih vozila, vojna škola i klub u kojem se okupljaju desničari, zbog čega je došlo i do manjih sukoba sa policijom.
Na protestu je na čelu kolone bila majka ubijenog druga zajedno sa majkom još jednog tragično preminulog slobodara. U pitanju je Karlo Đulijani, mladić koji je mučki ubijen od strane policije na protestima protiv G8 2001. godine.


DA SE NE ZABORAVI!
DA SE NE OPROSTI!

Нема коментара:

Постави коментар