петак, 18. јануар 2013.

Sukob antifašista i nacista u Iraklionu

U večernjim satima 15. januara 2013. antifašisti iz Irakliona (ostrvo Krit) sukobili su se sa grupom nacista, članovima političke partije Zlatna Zora (Chrissi Avgi) u tom gradu.



Nekoliko trofeja zaplenjenih u sukobu sa zlikovcima
Oko 30ak fašista po drugi put je pokušalo da zaspe svojim propagandnim materijalom jednu od gradskih avenija. Grupa od skoro 60 antifašista napala je fašiste koji su nosili kacige i štapove sa nacionalnom zastavom. Posle pet minuta borbe nacisti su pobegli u strahu. Tek kada su se oni povukli pojavile su se dve jedinice za razbijanje demonstracija i pokušale da proteraju antifašiste (kao i obično, policajci i fašisti su unapred dobro koordinisani). Nakon racije, policije je koristila suzavac i šok bombe, dok su kukavički nacisti odobravali pandursku akciju i počeli da bacaju iz daljine kamenje na drugove.
Više od petorice nacista je ranjeno i odvedeno na ušivanje, dok je mnogo više njih završilo sa različitim prelomima i potresom mozga. Istovremeno, trojica antifašista zadobilo je povrede od bačenih kamenica i takođe su morali da odu na ušivanje. I nacisti i kontra-demonstranti završili su u istoj bolnici koja je u tom trenutku bila na dužnosti. I ovde su se još jednom pojavile dve jedinice za razbijanje demonstracija ne bi li zaštitili članove Zlatne Zore. Dok su solidarci čekali ispred povređene antifašiste da napuste bolnicu, isekli su gume na četiri automobila koji pripadaju nacistima.

Snimak sukoba:


Od sada, svaki pokušaj fašista da distribuiraju svoj ​​materijal pratiće policija, hitna pomoć, šavovi, slomljene glave...
Uslediće još više i još bolje anti-nacističke akcije!


Drugarski pozdrav za antifašiste i antifašistkinje u gradovima Agrinio, Patras, Volos i u celom svetu!

ŽIVEO BORBENI ANTIFAŠIZAM!

prevedeno sa: contra info

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.