петак, 14. децембар 2012.

Žestoki sukobi i u gradu Agrinio u znak sećanja na Aleksisa Grigoropulosa (1993-2008)

U Agriniju je oko 350 srednjoškolaca održalo komemorativne demonstracije za Aleksisa Grigoropulosa koga je policija mučki ubila 6. decembra 2008. godine.
Kada je marš protiv represije stigao do gradske većnice, mladi su se zaleteli na DIAS, policijsku motociklističku ekipu, koja je čuvala zgradu. Pirotehnička sredstva i kamenice bacani su na prestravljeni pandurski ološ koji se sakrio iza trafike.
Ubrzo nakon toga, učenici su se sukobili sa pripadnicima OPKE (Grupa za prevenciju i suzbijanje kriminala; teško opremljena  i specijalno obučena policija za razbijanje demonstracija) u blizini trga Sintrivani (Fontana). Do borbe prsa-u-prsa između demonstranata i odreda za razbijanje demonstracija došlo je i na trgu Dimadi koji je policija pokušala da opkoli.
Slučajni prolaznici vređali su policajce koji su bez oklevanja ispaljivali suzavce i na nekoliko komercijalnih prodavnica i gradsku pijacu. Moramo napomenuti i to da je jedan od policajaca izvukao pištolj i uperio ga ka učenicima, dok su prolaznici vikali na njega.
Dvojica izveštača- drukara pokušali su da se približe demonstracijama i naprave video snimak iz blizine, međutim demonstranti su ih pretukli na licu mesta. Takođe, napadnuto je i gradonačelnikovo vozilo.
Još uvek nema izveštaja o uhapšenim ili privedenim demonstrantima. Međutim, prema izveštajima, tokom tadašnjih demonstracija panduri su, u drugim grčkim gradovima, priveli mnogo demonstranata.

preuzeto sa: fenjer.anarhija

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.