субота, 13. октобар 2012.

Policija u Lozani zabranila koncert legendarnog punk benda Oi Polloi

Škotski pank bend, Oi Polloi dobio je zabranu nastupa u gradu Lozana zbog, kako je navedeno, bezbenosnih razloga. Bend je trebao da nastupi 20. oktobra na 11. filmskom i mizičkom underground festivalu u tom gradu. Na zahtev policije opštinsko veće u četvrtak je donelo odluku da se nastup bendu zabrani.
Bend je osnovan u Škotskoj 1981. godine i čvrsto je povezan sa "anarho-punk" pokretom. Podržavaju radikalne ekološke organizacije i pojedince i vode se krilaticom: "Bez kompromisa, za odbranu naše planete zemlje".
Lozanska policija htela je da izbegne ponavljanje nasilnih sukoba između policije i fanova ovog benda kao na koncertu pre dve godine. Na osnovu tog sukoba opštinski većnici su i odlučili da "zabrana imala smisla".
Veliki broj fanova nezadovoljan je ovom odlukom.
Dvojica pankera svoje nezadovoljstvo iskazala su tako što su samo 20ak minuta posle objavljivanja ove vesti na veb stranici "zabili" pitu u lice Gregoru Junodu, savetniku zaduženom za sigurnost.
Još uvek nije jasno da li ovaj napad ima veze sa otkazivanjem koncerta.
Incident se dogodio nakon protesta u centru grada zbog visokih cena stanovanja u Lozani.

Ove godine festival će trajati u periodu 17-21 oktobra.
Filmski i muzički underground  festival održava se u čast američkog komičara i reditelja Džona Votersa, poznatog po kultnim i otkačenim filmovima kao na primer Hairspray (1988).
Inače ovaj kultni anarho-punk bend nastupiće u Novom Sadu 10.novembra u SKCNS "Fabrika" u okviru antifašističkog festivala "Ulice protiv fašizma".

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.