понедељак, 17. септембар 2012.

Italija: Uhapšena dvojica drugova optužena za napad na Adinolfija

Nakon dugog leta u kojem su pokrenute akcije “Ardire”, “Mangiafuoco”, “Ixodidae (Zecca)” i “Thor” anarhisti su postali glavni unutrašnji neprijatelj, kojeg treba sterilisati ne bi li se izbegle opasne i štetne zaraze virusom neprijateljstva i borbe.

Represivna operacija, koju je organizovalo đenovsko Državno tužilaštvo nakon ranjavanja Adinolfija (direktora kompanije Ansaldo Nucleare) 7.5.2012., dovela je pripadnike ROS-a (specijalne jedinice karabinjera) i Digos-a (politička policija) u stanove brojnih drugova, a dvojica anarhista iz Torina, Alfredo Kospito i Nikola Gai uhapšena su 14.9.2012.; anarhistkinja Ana Benđamino je pod istragom, ali nije u zatvoru.

Vesti koje dolaze iz režimskih medija govore o pretresima na području gradova Torino, Cuneo, Pistoia i Bordighera. Takođe, prema vestima iz režimskih medija, istražitelj navodno poseduje snimak na kojem se Alfredo i Nikola vide na železničkoj stanici u Đenovi, kao i podatke sa video nadzora (dajući time vlastima mogućnost za biometrijsku metodu prepoznavanja lica) itd.

Alfredo, Ana i Nikola već mesecima javno objavljuju dokaze o stalnom nadzoru kojem su podvrgnuti: aparati za prisluškivanje, kamere u stanu, stalna policijska praćenja (vidi 1, 2, 3, 4).

Dvojicu drugova drže u zatvoru u Torinu, dok čekaju na validaciju njihovih hapšenja tj. pretkrivičnih pritvora. Moguće je da će u narednim danima biti prebačeni u drugu jamu pakla.

U međuvremenu, možete napisati i poslati telegrame na:

Nicola Gai
Alfredo Cospito
C.C. via Pianezza 300, IT-10151 Torino

Solidarnost s drugovima i drugaricama pod istragom i pretresima! 
Sloboda za Nicolu i Alfreda!
preuzeto sa:fenjer.anarhija.org

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.