Free Pussy Riot!

среда, 09. мај 2012.

AFA BiH obeležila dan pobede nad fašizmom

Antifašistička akcija Bosne i Hercegovine je akcijom plakatiranja i podjele letaka obilježila 9. maj, „Dan pobjede nad fašizmom“, u 6 gradova oba bh entiteta (Bihać, Gradiška, Zenica, Sarajevo, Konjic i Mostar).

Ovogodišnja akcija je izvedena pod sloganom „Nacionalizam ubija“, jer nacionalizam smatramo najjačim oružjem u rukama krupnog kapitala, koji profit stavlja ispred ljudskih potreba i potrebe za zaštitom životne sredine.

I ove godine nacionalne elite složno podržavaju ili izazivaju međunacionalne incidente, jer nakon 20 godina na vlasti, građanima u predizbornoj godini nemaju i ne znaju ponuditi kvalitetan program, da su mogli ili znali do sada bi to i uradili.

Antifašistička akcija BiH poziva građane da ne nasjedaju na nacionalističke predizborne podvale i da šire progresivne ideje antifašizma, jer antifašizam nije ideologija i doktrina neke političke opcije, antifašizam je civilizacijska tekovina i ostavština naših predaka, čiju borbu moramo poštovati i promicati kao pravednu i iznad svega razumnu.
Antifašizam danas i uvijek,   AFA BiH

preuzeto sa: antifa bih

Нема коментара:

Постави коментар