среда, 18. април 2012.

Direktna akcija protiv neonacista iz "Zlatne zore"

U nedelju 8. aprila oko 14h, grupa od 25 neonacista iz Chrissi Avgi/Zlatne zore je pokušala da rastura predizbornu propagandu u području Paralije (“plaža”) u Volosu. Pretpostavlja se da većina nacističkog šljama nije iz samog Volosa već da je pristigao iz obližnjih gradova.

Čim se proširila vest o organizovanom prisustvu nacista, blizu 50 antifašista je požurilo u to područje da im se suprotstavi. Reakcije mnogih prolaznika na ovu direktnu akciju su bile pozitivne, a nekoliko njih je javno  pozivalo na borbu i poteru za nacistima.

Nakon nekoliko minuta zlatnozoraši su se (među kojima je bio i najmanje jedan od njihovih kandidata za opše izbore u regionalnoj jedinici Magnisija) sakrili u obližnji kafiću kako bi izbegli udarce, ali ne i očigledno poniženje.

Drugovi su se okupili ispred kafića i uzvikivali antifašističke slogane, ali su zbog prisustva značajnog broja policijskih snaga koje su pohrlile na mesto dešavanja (4 DIAS motora, 5-6 pandura lučke policije i 3 patrolnih kola) odlučili da ne napadaju ponovo.

Antifašisti su otišli dostojanstveno, dok su kukavice-patriote pobegle iz kafića uz pomoć svojih saučesnika u uniformi. Očigledno (barem za sada), neonacisti nisu nastavili sa svojom ogavnom  propagandom i distribucijom materijala u ma kojoj od ulica grada Volosa.

Antifašističke patrole su nastavljene tokom poslepodneva, a drugovi ostaju u stanju pune pripravnosti.

preuzeto sa: fenjer.anarhija

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.