четвртак, 15. март 2012.

Napad na banku zbog hapšenja drugova


Rim: Bombaški napad od strane anti-socijalne ćelije(Anti-Social Nucleus)/FAI-FRI(Neformalne Anarhističke Federacije/Međunarodnog Revolucionarnog fronta) protiv Monte dei Paschi di Siena (MPS) banke (Italija)

Preuzeto sa informa-azione:

Rim, 9. mart 2012 (Adnkronos)-Na dan kada je eksplodirala bomba nedaleko od MPS banke u ulici Dei Prati Fiscali u Rimu, stiglo je pismo koje dokazuje da je napad izvela grupa AdnKronos iz Piazza Mastai. Pismo je potpisano od strane Neformalne Anarhističke Federacije/Međunarodnog Revolucionarnog fronta/Anti-socijalne ćelije.

Pismo je dostavljeno istog jutra, ali i zaplenjeno od strane DIGOS oficira [politička policijska formacija] koji su odmah započeli istragu. Ispitivanja i istraživanja se neprestano sprovode od strane policije. Bombaški napad, kojim je anti-socijalna ćelija potvrdila njihovu pripadnost FAI/FRI-u, gleda se kao još jedan doprinos u borbi protiv države, banaka i kapitalizma.

Anti-socijalna ćelija-FAI posvetila je ovu akciju Itu i Biliju, anarhistima  iz Indonezije koji su uhapšeni nakon napada na banku kao i zbog učešća u sličnim akcijama. Solidarnost sa uhapšenim anarhistima su takođe izrazili drugovi širom sveta, uključujući i one koji su završili u zatvoru za akcije protiv TAV.



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.