субота, 17. март 2012.

Dole školarine!


Protest za besplatno obrazovanje: sreda, 4. april u 12h – Plato ispred Filozofskog fakulteta

Uprave naših fakulteta obrću novac, uzimajući direktno iz džepova nas i naših roditelja, a za uzvrat dobijamo nakaradno i površno obrazovanje. Univerzitet se pretvara u trgovinsku berzu, čije će akcije moći da kupe samo puniše iz viših klasa. Jedini način da sprečimo komercijalizaciju obrazovanja je masovna akcija studenata, profesora, radnika, seljaka, penzionera, srednjoškolaca – svih nas koji smo na direktnom udaru privatizacije obrazovnog sistema i degradiranja znanja.

Ako misliš da je kvalitetno obrazovanje uslov za napredak društva, ako ne želiš da uzimaš kredite za školovanje koje ćeš otplaćivati godinama, ako smatraš da je vreme da stanemo na put profiterima koji se igraju sa našim životima, ako ne misliš da na fakultetima mlade ljude treba da pretvaraju u robu za tržište rada – dođi na veliki protest kojim ćemo poslati jasnu poruku javnosti i državi da hoćemo potpuno javno finansirano obrazovanje, dostupno svima!

Dođi u sredu, na dan studenata, 4. aprila u 12h na Plato ispred Filozofskog fakulteta, da zajedno započnemo borbu za oslobođenje obrazovanja!

Inicijativa za studentski sindikat
izvor: studentskeborbe.wordpress


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.